| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
frogii1990 Przyjaciel

Podziękował: 62 Podziękowano 14 razy w 12 postach
Status: Offline
|
Wysłany: 16:09, 26 Styczeń 2010 Temat postu: Problem z drukarka... skan ok druk bee |
|
|
Posiadam Lexmark-a p 4300series a dokladniej p 4350.
Sprawa wyglada tak.
Dotyczy to tylko czarnego (koloru nie posiadam bo nie potrzebuje)
Kiedy cos skanuje text lub obraz jest ok. dobre odwzorowanie.
Ale kiedy chce wydrukowac jakies zdjecie ktorej jest kolorowe to widac tylko kawalki.. tam gdzie zdjecie jest ciemniejsze...
Tak samo text.. kiedy drukuje jakis napis i jest on ustawiony na czarny jest ok ale kiedy ma chocby lekki odcien szarego ze nie jest to juz czysta czern ledwo co widac.
Jakis pomysl jak to rozwiazac?
wiem tyle ze pewnie chodzi o to ze przy skanowaniu korzysta z domyslnych profili-ustawien kolorow... ale jak zrobic zeby tak samo bylo jak bedzie drukowac z komputera a nie skanowac. Pozdrawiam i czekam na jakas deske ratunku ! _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Pani kontekstowa +koleżanka

|
Wysłany: 16:09, 26 Styczeń 2010 |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kamil03 Przyjaciel

Podziękował: 2 Podziękowano 2 razy w 2 postach
Status: Offline Skąd: Krk
|
Wysłany: 19:43, 26 Styczeń 2010 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi sie że przy kopiowaniu używa tylko czarnego tuszu (u mnie w hp są dwa przyciski mono i kolor ) a przy drukowaniu musi miec coś kolorowego żeby uzyskać odcienie . Wiec chyba to będzie wina braku kolorów . Spróbuj cos takiego :
plik /drukuj następnie w oknie wybierz preferencje i zakładke kolor . Po lewej stronie zaznacz drukuj w sklali szarości i tylko pojemnik z czarnym atramentem. _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
frogii1990 Przyjaciel

Podziękował: 62 Podziękowano 14 razy w 12 postach
Status: Offline
|
Wysłany: 22:37, 26 Styczeń 2010 Temat postu: |
|
|
ja mam wyciagniety pojemnik z kolorem... wiec domyslnie jest zaznacza owa opcja o ktorej mowisz... dodam ze nawet zdjecia czarno biale nie sa tak dobre jak skan.. widac duuuz kontrast bialego i czarnego.
inne pomysly? _________________
 |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|