forumSoft4U.org Strona Główna
forumSoft4U.org Strona Główna
forumSoft4U.org Strona Główna FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj

Problem z drukarka... skan ok druk bee

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    forumSoft4U.org Strona Główna -> Hardware
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
frogii1990
Przyjaciel
Przyjaciel

Pochwał: 60

Podziękował: 62
Podziękowano 14 razy w 12 postach

Status: Offline

PostWysłany: 16:09, 26 Styczeń 2010    Temat postu: Problem z drukarka... skan ok druk bee Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Posiadam Lexmark-a p 4300series a dokladniej p 4350.

Sprawa wyglada tak.
Dotyczy to tylko czarnego (koloru nie posiadam bo nie potrzebuje)
Kiedy cos skanuje text lub obraz jest ok. dobre odwzorowanie.
Ale kiedy chce wydrukowac jakies zdjecie ktorej jest kolorowe to widac tylko kawalki.. tam gdzie zdjecie jest ciemniejsze...
Tak samo text.. kiedy drukuje jakis napis i jest on ustawiony na czarny jest ok ale kiedy ma chocby lekki odcien szarego ze nie jest to juz czysta czern ledwo co widac.

Jakis pomysl jak to rozwiazac?
wiem tyle ze pewnie chodzi o to ze przy skanowaniu korzysta z domyslnych profili-ustawien kolorow... ale jak zrobic zeby tak samo bylo jak bedzie drukowac z komputera a nie skanowac. Pozdrawiam i czekam na jakas deske ratunku !
+koleżanka
Forum Moorhunt, serwery bez limitu oraz rapidshare
PostWysłany: 16:09, 26 Styczeń 2010 

Powrót do góry
kamil03
Przyjaciel
Przyjaciel

Pochwał: 62

Podziękował: 2
Podziękowano 2 razy w 2 postach

PostWysłany: 19:43, 26 Styczeń 2010    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

Wydaje mi sie że przy kopiowaniu używa tylko czarnego tuszu (u mnie w hp są dwa przyciski mono i kolor ) a przy drukowaniu musi miec coś kolorowego żeby uzyskać odcienie . Wiec chyba to będzie wina braku kolorów . Spróbuj cos takiego :
plik /drukuj następnie w oknie wybierz preferencje i zakładke kolor . Po lewej stronie zaznacz Arrow drukuj w sklali szarości i Arrow tylko pojemnik z czarnym atramentem.
Przyjaciel
Przyjaciel

Pochwał: 60

Podziękował: 62
Podziękowano 14 razy w 12 postach

PostWysłany: 22:37, 26 Styczeń 2010    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

ja mam wyciagniety pojemnik z kolorem... wiec domyslnie jest zaznacza owa opcja o ktorej mowisz... dodam ze nawet zdjecia czarno biale nie sa tak dobre jak skan.. widac duuuz kontrast bialego i czarnego.
inne pomysly?
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    forumSoft4U.org Strona Główna -> Hardware Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: