forumSoft4U.org Strona Główna
forumSoft4U.org Strona Główna
forumSoft4U.org Strona Główna FAQ Szukaj Użytkownicy Grupy Profil Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości Zaloguj

Problem z kompem

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    forumSoft4U.org Strona Główna -> Hardware
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Rezon
Przyjaciel
Przyjaciel

Pochwał: 19

Podziękował: 2
Podziękowano 1 razy w 1 postach

Status: Offline

PostWysłany: 21:14, 2 Lipiec 2009    Temat postu: Problem z kompem Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

witam sluchajcie mam taki problem mojej kobietce cos komputer swiruje !! jest zainstalowany swiezy windows , a on sie wylancza !! przed isntalacja było to samo!!przy normalnej pracy poprostu sie wylancza!dodam ze z kartą graficzna cos jest nie tak ;/ dzis ją czyscilem i nie chcial sie wogóle monitor właczyc po wielkich bólach właczyl sie !! ja bym obstawial ze cos jest nie tak z tą kartą !! ale moze wypowiedzcie sie wy co o tym sadzicie !! pozdro i z gory dzieki Smile
Pani kontekstowa
+koleżanka
Forum Moorhunt, serwery bez limitu oraz rapidshare
PostWysłany: 21:14, 2 Lipiec 2009 

Powrót do góry
Proegnitors_Foundry
Początkujący
Początkujący

Podziękował: 0
Podziękowano 0 razy w 0 postach

Status: Offline

PostWysłany: 23:52, 2 Lipiec 2009    Temat postu: Zacytuj zaznaczone Odpowiedz z cytatem

to jest wina karty graficznej. przyczyną przeważnie są zimne luty w okolicach kondensatorów. karta nie rpzetwarza sygnałów do monitora i dlatego sie nie włączy, bo zachowuje się jak wyłączony... może też jakiś kondensator spuchł..ewentualnie sciupane wejści na płycie głównej w co wątpie. ale też może być kabel od monitora. nie że pęknięty ale czy czasem do dziurek wtyczki nie powpadały paprochy, bo może coś tam wlazło i nie kontaktuje.

druga rzecz to zasilacz! on może wywoływać objawy które mogą wskazywać na inne problemy, ja tak miałem i zamiast wymieniać zasilacz w 2letnim kompie to kupiłem dwurdzeniwy procesor. naszczęście spalił sie zanim zamontowałem tamten procek. prosze go obejrzeć , ewentualnie wyczyścić ale delikatnie, .. w ostateczności wymiana, ..
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    forumSoft4U.org Strona Główna -> Hardware Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: